Digital språkundervisning

Här bloggar jag, Maria Nylund, som balanserar digital och analog undervisning med mina elever på Gottsundaskolan.

 • Pensionerad blogg

  Linda Wallberg2019-09-20

  Maria har bytt bytt kommun och bloggar således inte längre för Pedagog Uppsala. Men hon har hunnit skriva flera intressanta inlägg som fortfarande går att ta del av. 

  (0)Kommentera
 • Muntliga presentationer

  Maria Nylund2019-05-26

  Jag tycker ju att det är så bra när mina elever kan spela in presentationer och diskussioner och skicka till mig. Dels kan jag lyssna flera gånger och också sambedöma. Eleverna har också möjlighet att bearbeta och spela in flera gånger innan de känner sig nöjda med slutresultatet.

  Med det sagt så är det också oerhört givande att sitta med när elever diskuterar "live". Mina åttor har läst böcker de senaste veckorna och som slutuppgift hade de muntliga diskussioner kring boken utifrån ett antal frågor. I en live diskussion kan man som lärare såklart guida och lyfta fram de elever som behöver lite extra hjälp. Man får också ofta, upplever jag, möjlighet att bedöma kunskapskrav som man kanske inte tänkte på från början. Samtidigt är det också oerhört roligt att få sitta ned i lugn och ro med några elever i taget och bara njuta av hur otroligt duktiga de är.

  Det är alltså bra att under terminen blanda lite. Låta elever träna på att spela in digitalt men också låta de träna på att presentera live. 

  (0)Kommentera
 • One Note

  Maria Nylund2019-05-09

  Jag arbetar mycket i One note och tycker att det är ett bra ställe att samla material, både för mig och för elever. 

  Ett exempel på det är att om eleverna skriver en längre text i word kan de på ett enkelt sätt lägga in word dokumentet i sin egen mapp och på så vis få sina uppgifter samlade på ett ställe. Som lärare kommer jag på ett smidigt sätt åt deras text. 

  Eleverna öppnar ett dokument i word online, de delar dokumentet med mig som lärare och klistrar sedan in länken i one note och klickar på enter.

   

  Vill ni ha fler exempel på hur jag arbetar i One note?

  (0)Kommentera
Visar 1 - 3 av 9 Visa fler