Maker space är förskolans digitala ateljé

På Väpnarens förskola kan du testa Maker space tillsammans med din barngrupp.

Maker space är en miljö där du som pedagog tillsammans med barn från din förskola kan testa och utforska olika digitala verktyg och arbetsmetoder.

Maker space är en avgränsad yta med utvald utrustning inom Väpnarens förskola som rektor och pedagoger håller öppen för andra kommunala förskolor i Uppsala kommun att boka in efter överenskommelse.

Hit kan pedagoger komma tillsammans med en egen barngrupp och prova olika digitala tekniker och se hur de kan samverka med det analoga. Det kan till exempel vara greenscreen, programmering, mediakub eller olika projiceringar där ljud, ljus och stillbilder eller rörliga bilder möts. 

Väpnarens erbjudande till dig som pedagog

Nu kan du som är pedagog boka in dig och dina kollegor på ett studiebesök där du testar deras digitala miljöer och verktyg och testa deras Maker Space tillsammans med er barngrupp. Efter besöket kan ni boka in att en av Väpnarens pedagoger kommer till er förskola och hjälper er komma igång med ert digitala arbete.

- Många förskolor är osäkra på vilken utrustning och vilka metoder som passar deras barngrupper och lokaler. Här får de testar både metoderna och utrustningen praktiskt och får handledning om de vill. Det handlar om kollegialt lärande och att lära av varandra om vad som är viktigt framåt, säger Annelie.

Du som pedagog kan boka in dig på ett studiebesök hos Väpnarens förskola

Uppdaterad: