UVUS 2019

Uppsala Visar Upp Sig 2019 - ta del av filmer, reportage och bilder från dagen!

Reportaget: Tillsammans skapar vi Uppsala Visar Upp Sig

 

UVUS19 på 35 sekunder

 

Röster om UVUS19

 

PROGRAMMET FÖR UVUS19 (PDF, 5 MB)

 

Måndag 28e oktober

Tema: Hjärnan och tillgängliga lärmiljöer

För andra året arrangerar Uppsala grundskolor en fortbildnings- och inspirationsdag där alla pedagoger och skolledare i grundskolan är inbjudna att delta. Förmiddagen bjuder på två föreläsningar i universitetsaulan. Föreläsare är Anna Tebelius, den analoga hjärnan i den digitala tillvaron och duon Patricia Diaz och Joanna Lundin, arbeta inkluderande med digitala verktyg. På eftermiddagen varvar vi föreläsningar, seminarier, workshoppar och speakers corner på Tiundaskolan där pedagoger och skolledare delar kunskap och erfarenhet utifrån dagens tema.

Programmet för eftermiddagen släpps här i början av oktober.

Några av de lärare som Pedagog Uppsala gjort reportage om under det gångna läsåret kommer även att föreläsa på UVUS19. Här finns länkar till de reportagen:

Det digitala klassrummet med Elina Lundberg

På Funbo pratar vi "bottiska" med Veronica Ferm

Cirkelmodellen i Gunillas klassrum med Gunilla Bergqvist

Gruppen som helhet med Karin Malmberg och Jenny Hörnqvist

 

Håll även utkik i våra sociala medier efter korta presentationer av föreläsare. De redan släppta kan du se här: 

Föreläsningar och workshops Dagen startade i Universitetsaulan med föreläsningar av Anna Tebelius Bodin och föreläsarduon Patricia Diaz och Joanna Lundin. Lagom till lunch förflyttade sig hela gänget till Tiundaskolan för att delta i föreläsningar, workshops och samtal. Vår egna pedagoger stod för programmet och delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Mycket klokskap på en och samma plats På Tiundaskolan minglade besökarna, tittade på mässan och besökte föreläsningarna. Linda Wallberg projektledare för UVUS 2019 är mycket nöjd med dagen. –Det allra mesta gick enligt plan och det som inte gjorde det löstes toppenbra av alla inblandade. Det blev en fantastisk dag med en fullsatt universitetsaula. Det var mäktigt att se cirka 1 600 lärare och skolledare samlade under samma vackra och pampiga tak. Jag imponeras också av alla interna föreläsare som med bravur genomförde 3 gånger 45 minuters föreläsningar för alla dessa 1 600 lärare på Tiundaskolan. Så mycket klokskap på en och samma plats! Vad var roligast med dagen? –Allt! Framförallt föreläsarnas spontana tankar vid dagens slut. De var så upprymda, nöjda och stolta. Sen rent arbetsmässigt så tycker jag det är otroligt roligt att sy ihop och leverera hundra procent under några intensiva timmar. Speciellt när det ligger så lång planering bakom. Planeringen för UVUS började redan i våras. Linda menar att samarbetet är en förutsättning för att daga ska gå i lås: – Jag vill verkligen tacka mina fantastiska kollegor i utvecklingsgruppen, grundskolans ledningsgrupp, alla interna föreläsare som bidrog med inspiration och kunskap. Stort tack också till lärarassistenter, elevassistenter och vaktmästare som hjälpte till med allt praktiskt i Tiundaskolans fina lokaler. Kommunikationsstaben för allt snyggt material och dokumentation under dagen och Måltidsservice som fixade fikat på eftermiddagen. Och framför allt; ett stort tack till alla som deltog, vilken dag vi skapade tillsammans! Vi ses igen UVUS 2020!

Uppdaterad: