Maria Wiman - Värdeskapande undervisning

En kvinna

Maria Wiman, lärare, författare och krönikör

Värdeskapande lärande

Med verkliga mottagare utanför skolan, inkluderande förhållningssätt och massor av jäklar anamma skapar Maria ett fördjupat lärande där eleverna blir aktörer och världsmedborgare. Marias elever har stoppat ett känt tv-program från att läggas ner, samarbetat med pensionärer på serviceboenden, utbildat hela Sverige i netikett, samlat in pengar till barnsoldater och dragit igång en nationell kampanj för att rädda världens hajar.

Genom värdeskapande pedagogik kommer engagemanget, mediakunnigheten och det källkritiska förhållningssättet av bara farten! Här snackar vi elevdelaktighet på riktigt. Marias föreläsning blandar forskning med konkreta och hisnande undervisningsexempel samt visar på hur man med små hjälpmedel kan skapa motivation som spiller över och ger ringar på vattnet! Här får vi inte bara svar på frågan hur utan också för vem. I Marias klassrum är eleverna inte framtiden – de är nutiden.

Maria arbetar som lärare på Skapaskolan i Huddinge, har skrivit böckerna Värdeskapande lärande och Första tiden som lärare. Maria är också krönikör för tidningen Läraren.

Föreläsningen hålls kl. 9.15-10.15

(länk till livesändningen får du i ett mejl några dagar innan UKUS)

 

Uppdaterad: