Smak för hållbar matkonsumtion
Desirée Ruste, HKK och SO-lärare på Västra Stenhagenskolan
Christian Gerecht, förstelärare på Västra Stenhagenskolan. Undervisar i HKK och SO.
Smak för hållbar konsumtion
Desirée och Christian kommer att presentera förslag och inspirera till att lyfta temat smak i HKK-undervisningen. De utgår från ett smakprojekt som de deltog i tillsammans med forskare från Uppsala universitet under vårterminen. De kommer att visa exempel på konkreta och praktiska lektionsupplägg och uppgifter, men även prata om varför det är viktigt att lyfta smak i HKK-undervisningen.
Syftet med undervisningen är att inspirera eleverna till att välja andra råvaror utifrån smak istället för att peka med hela handen och tvinga in dom i ett medvetet konsumtionstänk och hållbar matkonsumtion som traditionell HKK-undervisning ofta tenderar att göra. De har delvis hämtat inspiration från SAPERE-metoden.
Det kortsiktiga målet för Desirée och Christian är att fler ska få upp ögonen för temat smak och det långsiktiga målet är att få in ett större fokus på smak i läroplanen.
De hoppas såklart deras föreläsning ska falla dig i SMAKEN!
Målgrupp F-9, Hkk-lärare
Föreläsningen ges kl. 13.45-14.30 och 15.15-16.00