Statsministern besökte Gränbyskolan

På onsdagen träffade Stefan Löfven medarbetare från olika delar av kommunen. Tillsammans diskuterade de trygghetsarbete, och hur Uppsala arbetar med frågorna.

Gränbyskolan ligger i hjärtat av en stadsdel där kommunen just nu arbetar för att stärka tryggheten. Skolan har ett nära samarbete med både socialtjänst och polis. Skolan satsar också på hög vuxennärvaro. Lärarassistenter, socialpedagoger och en väl utbyggd elevhälsa kompletterar lärarna.

– Det var intressant att träffa statsministern. Vi kunde prata om frågor som är relevanta för oss och han ställde bra frågor, säger Cilla Peiro, rektor på Gränbyskolan och fortsätter:

– Jag passade på att prata om hur viktigt det är att vi har en trygg, stabil skola med god arbetsro men att vi också måste få koncentrera oss på kunskapsuppdraget vi har. Vi vet att en av de främsta skyddsfaktorerna för elever är att de får utbildning vilket ger möjligheter. Jag tror att statsministern tar med sig att samarbete mellan olika verksamheter och förvaltningar är väldigt viktigt. Att man behöver vara lite modig ibland och hitta lösningar utanför boxen.

Stefan Löfven träffade även klass 9b. Så här säger en av eleverna efter mötet med statsministern:

– Det var intressant att få träffa honom direkt och kunna prata med honom. Istället för att bara se honom på tv i Agenda, så man kunde få fram sina synpunkter direkt. Om jag var statsminister tror jag att jag först skulle satsa på att minska brotten i samhället för att göra det tryggare för alla.

Det händer mycket spännande på Gränbyskolan just nu, här kan du läsa om när "Kuben" kom till skolan

Lyssna nedan på rektor Cilla Peirò som berättar om Kuben och statsministerbesöket

 

 

13 februari 2020