Vill du jobba med gymnasiets sidor på Pedagog Uppsala

Är du intresserad av utvecklingsfrågor och lärares praktik och samtidigt gillar att kommunicera i olika format erbjuder vi ett intressant uppdrag på 20% som skribent och medarbetare i redaktionen för den här webbplatsen.

Du kommer att svara för att bevaka den kommunala gymnasieskolan i nära samarbete med gymnasiets kommunikatör och verksamhetsutvecklare. I redaktionsarbetet sker ett samarbete med alla de kompetenser som finns i våra tre skolformer och vår kommunikationsavdelning.

Pedagog Uppsala utvecklades primärt för grundskolans behov men kommer nu att få en tydligare 0–20 perspektiv och ägarskap. Syftet med Pedagog Uppsala är att sprida erfarenheter från vår gemensamma praktik för att stärka lärarprofessionen och utvecklingsdialogen inom och mellan skolformerna. Genom Pedagog Uppsala bygger vi också intern stolthet och placerar Uppsala som skolkommun nationellt.

Ditt huvuduppdrag kommer att vara att uppsöka pågående och avslutade utvecklingssatsningar, bevaka utmärkelser våra lärare och elever erhållit men också genom omvärldsbevakning lyfta in intressant externt material. Särskilt fokus blir att bevaka FoU satsningar och verka för yrkesämnenas attraktivitet. Också 0–20-arbetet kommer att lyftas inom ramen för Pedagog Uppsala.

Uppdragets omfattning är 20% med tillträde ht-21. Uppdraget är visstid ett år med möjlighet till förlängning.

Vem kan söka tjänsten

För att söka tjänsten ska du ha lärarlegitimation, vara undervisande lärare på en av våra gymnasieskolor och ha ett intresse av utvecklingsarbete och kommunikation. Du är en driven stilist eftersom huvuddelen av inslagen är skriftliga men det är meriterande att du även är intresserad av rörlig bild och ljud som medium. Pedagog Uppsala redigeras i Epi-server varför erfarenheter av plattformen är meriterande men inte ett krav, då vi annars kommer att ge dig utbildning.

Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare söker vi dig som lyssnar aktivt på andra och anpassar dig till situationen och mottagaren. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du arbetar strukturerat och planerar självständigt ditt arbete.

Ansök senast 1 maj 2021

Du söker uppdraget via ett personligt brev där du reflekterar över dina tidigare erfarenheter och vad du ser du kan bidra med. Ansökan senast 2021-05-01 via mail till olle.bergh@uppsala.se

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:

Olle Bergh, verksamhetsutvecklare, 018-727 25 10

Sofia Tongring, kommunikatör för gymnasiet, 018-727 13 27

9 april 2021