Uppsalalärare nominerad till Guldäpplet!

Camilla Söderström, nominerad till Guldäpplet 2019! Camilla är verksam på Stordammens skola i förskoleklass, med ansvar för digitalisering på lågstadiet med mera samt nätverksledare med utbildningar på förvaltningsnivå.

 

Foto: Stina, 6 år. 

Grattis till nomineringen! Vi börjar med sportfrågan: “hur känns det?” 

- Det är förstås jättekul att bli nominerad! Först trodde jag att det var ett spam, men förstod sedan att någon uppmärksammat vad jag gjort, vilket känns mycket bra. Man vet att man gör ett gott jobb, men det är alltid roligt när det uppmärksammas även av andra. Och att någon tar sig tid till att nominera.  

Vad är ditt huvudsakliga fokus? 

- Jag är nyfiken på hur digitala verktyg verkligen kan underlätta undervisning och lärarvardagom man bara tar steg åt rätt håll. Skolan möter idag barn som är självklara digitala konsumenter och vi behöver förse dem med verktyg för att också bli kritiska producenter som kan hantera en komplex vardag – redan från tidig ålder, i samtliga ämnen och årskurser. 

Varför blev du nominerad?  

Jag tycker att det vi gör är så viktigt och meningsfullt och jag tror jag lyckats sprida den känslan, med konkreta exempel med möjligheter i vardagen.  

Vad är det viktigaste du vill förmedla till kollegor resp elever?  

- Lita på processen och ta stadiga steg åt rätt håll. Att elever måste få bli mer självständiga, vi växte alla när eleverna på eget initiativ gjorde instruktionsfilmer på schackklubben, för att de kunde och ville. 

Vad är det viktigaste du lärt dig?  

Att undervisning och digitalisering är en pågående process som aldrig tar slut, men också att jag behöver ta mig tid att ibland stanna upp och reflektera.  

Vad är ditt nästa steg? 

- Jag är väldigt glad för nomineringen även om jag inte skulle komma vidare till final, och tänker hursomhelst fortsätta utveckla min undervisning och sprida mina konkreta exempel.  

https://www2.diu.se/guldapple/

2 september 2019