Prisregn över Uppsala på SM i Ung företagsamhet

Uppsala tog hem två SM-guld och två SM-silver i tävlingen SM i Ung Företagsamhet 2021 som gick av stapeln tisdag 11 maj. Guldmedaljerna gick till Sepideh Wägner på Ellen Fries gymnasium och till DrinkcUp på Lundellska skolan.

Två SM-guld till Uppsala

Årets UF-lärare – Sepideh Wägner, Ellen Fries gymnasium

I motiveringen från juryn framgår det att Sepideh är en erfaren UF-lärare som behövt båda tänka annorlunda och nytt rörande sin lärargärning. Med passion, engagemang och kunskap ger hen sina elever framtidstro, förebilder och hopp.

– Jag är superglad över SM-vinsten så klart och hoppas eleverna får lite inspiration och att de nästa år tar hem fler vinster till Ellen Fries gymnasium, säger Sepideh Wägner.

Sepideh_nyhet uppsalase.jpg

Sepideh Wägner, lärare på Ellen Fries gymnasium fick SM-guld i kategorin Årets UF-lärare.

Det är eleverna själva på Ellen Fries gymnasium som har nominerat Sepideh till tävlingen. Hon har jobbat på skolan sedan den startade hösten 2020. Hon har ett starkt engagemang och lyfter alltid fram elevernas styrkor.

– Jag är så stolt och nöjd över att vår nystartade skola fick ett SM-guld för Årets UF-lärare. På skolan har vi som mål att jobba med UF redan i årskurs ett och det är så kul att vi kammade hem denna vinst redan första året efter att skolan startat, säger Ulla Klefbom, rektor för Ellen Fries gymnasium.

FedEx Access Award – DrinkcUP UF, Lundellska Skolan

DrinkcUp erbjuder en enkel lösning som, i form av ett innovativt och formbart överdrag till ditt glas, kommer reducera den enskildes känsla av otrygghet i utelivet.

DrinkcUps produkt är ett överdrag att sätta på glaset för att skydda mot oönskade saker. Den är gjord i elastiskt material, vilket gör att den passar glas i alla olika storlekar. Överdraget sitter ihop med en hårsnodd som den förvaras i, vilket också gör den lätt och smidig att ta med sig. Produkten är återanvändbar och kan enkelt tvättas mellan användningar.

Två SM-silver till Uppsala

Årets UF-företag – Stjärnleken, Celsiusskolan

Stjärnleken är ett unikt samlarobjekt i form av en kortlek som erbjuder möjligheten att spela med dina idrottsstjärnor för att öka engagemanget för idrotten och skapa närhet till sporten, i en tid där idrotten inte kan ta emot besökare!

Årets säljare – Carl Brander Gustafsson, elev på Lundellska skolan

Carl Brander Gustafsson är marknadsförare i företaget DrinkcUP UF

Motiveringar och information om samtliga pristagare

På Ung Företagsamhets webbsida finns motiveringar från juryn till förstapristagarna och mer information om Uppsalas pristagare. På sidan finns även övriga vinnare från SM i Ung Företagsamhet 2021. 

12 maj 2021