Pluggamatte.se är ett framgångsrikt projekt

Pluggamatte.se är ett digitalt hjälpmedel för att studera matematik på gymnasienivå med hjälp av tidsfördelad repetition. I januari blev projektet tilldelat ett stipendium på 50 000 kronor.

magnus_pluggamatte.jpg

Magnus på utdelningsceremonin av stipendiet på Central Hotel Stockholm

Magnus Lindström har jobbat som gymnasielärare i matematik och programmering i 21 år. Sedan fyra år tillbaka jobbar han på Celsiusskolan. Hösten 2020 startade Magnus projektet pluggamatte.se. Det är ett digitalt hjälpmedel för att studera matematik på gymnasienivå med hjälp av tidsfördelad repetition. Tidsfördelad repetition är en studieteknik där du studerar innehållet som du försöker lära dig med ökande tidsintervaller.   

Målet är att ha en första prototyp färdig under våren 2023 för att börja testas och användas i klassrummet under hösten 2023. 

Vill du vara med i en testgrupp?

Är du lärare i matematik och vill vara med i en testgrupp och prova pluggamatte.se med dina elever redan i höst 2023? Hör av dig till Magnus via kontaktformulär på pluggamatte.se.  

Först ut är kurserna i matematik 1a och 1b. 

Mottagare av stipendium på 50 000 kronor

22 januari 2023 fick projektet pluggamatte.se ta emot ett stipendium på 50 000 kronor från Maria Ingelman Sahléns minnesfond för matematiskt lärande. Magnus och de andra mottagarna av stipendiet presenterade sina projekt vid den officiella prisceremonin som ägde rum på Central Hotel i Stockholm. 

Mer om pluggamatte-metoden

På pluggamatte.se finns information om hur pluggamatte-metoden fungerar, bakgrund till hur projektet startade och mycket mer. Du kan  även kontakta Magnus om du vill veta mer om projektet eller kanske till och med vill bidra på något sätt. 

23 februari 2023