Grattis Emelie Hahn - vinnare av Guldäpplet 2020

Det var en glad och stolt Emelie Hahn som tog emot priset på måndagskvällen. I stark konkurrens lyckades hon ta hem en första plats i det stora lärarpriset Guldäpplet. På Gränbyskolan gladdes kollegor och rektor över kollegans pris.

Guldäpplet är tävlingen som lyfter fram lärare som utvecklar skolan med digitala verktyg. Prisutdelningen var en del av Guldäpplets dag som i år hölls digital. Bäst av alla i tävlingen blev i år Emelie Hahn. Hon är förstelärare på Gränbyskolan i Uppsala i tyska och so-ämnen.

Hon drivs av att ge sina elever erfarenheter och möjligheter som de annars inte skulle få, genom att ta ut klassrummet i världen och ta in världen i klassrummet.

Digitala resor och kompisar

Tillsammans med sina elever driver Emelie internationella projekt tillsammans med skolor runt om i Europa. Det träffas virtuellt och eleverna samarbetar i uppgifter som de sen redovisar för varandra. Projekten innebär också fysiska resor.

–Det är fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag brinner för att vidga elevernas vyer och ge dem nya perspektiv. Med digitaliseringens möjligheter är hela världen bara är ett knapptryck bort, säger Emelie Hahn.

Emelie delar gärna med sig av sitt arbete till andra kollegor. Bland annat genom föreläsningar både här i landet och utomlands.

–Jag vill bidra i arbetet framåt för fler lärare och visa på möjligheter. Jag handleder även digitalt och delar med mig av uppgifter och hela upplägg, avslutar Emelie Hahn.

Pristagare i tävlingen

Och Emelies arbete gav framgång och vinst. På måndag kvällen stod det klart att hon kom på första plats och tog hem det stora lärarpriset.

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

 

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av Skolpodden Kopieringsrummet som gästas av just Emelie

27 oktober 2020