Emojin fyller 20år - redaktionen bjuder på sina favoriter

I år fyller Emojin 20 år och det kan man fira på flera sätt! Vi i redaktionen firar genom att dela med oss av våra favoritemojis i små Clips filmer. Kanske något att göra med eleverna? Enkelt, snyggt och fullt av emojis. Om ni gör filmer eller uppmärksammar detta på annat sätt dela gärna med er till oss! Då kan vi göra en flik med emojihyllningar här på Pedagog Uppsala. Skicka in till pedagoguppsala@uppsala.se

Redaktionens favoriter:

 

År 1999 introducerades världens första 176 digitala känslouttryck eller emojis som de heter av Shigetaka Kurita. Vilket genomslag dessa små figurer skulle få kunde han säkert inte ana. Idag använder ca 90 procent av alla internetanvändare emojis.

”Många upplever skriftspråket som lite väl begränsat, i synnerhet när man måste fatta sig kort. Emojierna blir ett sätt att närma sig talspråket, och att då också kunna visa på känslor som visar att man skämtar, är ironisk eller bara är glad”, säger Jörgen Löwenfeldt, verksamhetsansvarig för Internetmuseum, som lagom till 20-årsjubileet lanserar en utställning om emojins historia. 
Här kan du läsa mer om utställningen och andra utställningar på https://www.internetmuseum.se/22 februari 2019