Podtips

Sara Lundberg16 januari 2019

Ett medie som är lätttillgängligt och som växer som forum är podden. Det finns många bra poddar men ibland kan det vara svårt att navigera i den djungel som öppnar sig när man börjar leta inspiration via podd. Här kommer därför redaktionens topp tre-poddar om digitalisering och skola.

Sara Lundberg, verksamhetsutvecklare i grundskolan, topp tre-poddar:

1. Digitalsamtal - sätter teknikutvecklingen i ett samhällsperspektiv 
En podd som från start drivits av Carl Heat och Anders Thoresson men som numera enbart drivs av Anders. Mycket skola men även samtal om digitalisering ur just ett samhällsperspektiv. Varje avsnitt är cirka 25-30 minuter långt. 5 av 5 radioapparater.

2. Spaningen - en podd, ett nyhetsbrev och en blogg
Drivs av RISE och är en del av RISE partnerskap för tillämpad forskning och utveckling inom digitalisering opch lärande. Spaningen drivs av Carl Heat och Stefan Pålsson. Varje avsnitt är cirka 7-10 minuter långt.
5 av 5 radioapparater. 

3. Teknikens under 
Drivs av Elin Häggberg, teknikjournalist, i samarbete med Female engineer network. Utforskar varannan vecka olika teman gällande teknikutveckling tillsammans med forskare, experter, journalister och tänkare. Längden på varje avsnitt varierar på allt från 7 till 40 minuter. 4 av 4 radioapparater.  

Trevlig lyssning!