Tvättbjörnar

Vandringsverk för grund- och förskola.

Vad ser du när du ser dig själv i spegeln? Vad ser andra? Hur vill du att andra ska se dig, och varför?

Foto av konstverk föreställande tvättbjörnar i lera som tittar på varandra genom en spegel
Vi kommer med konstverket i en monter och placerar det i era lokaler. Utställningen av verket är kostnadsfri och bokas för cirka två till tre månader. Konstverket omfattas av kommunens försäkring.

Syfte

Att väcka intresse för konst. Att inspirera till att besöka andra platser i Uppsala där konstnärens verk finns. Med verket som utgångspunkt ges möjlighet att diskutera kring ämnen som genus, identitet och tillhörighet. Väcka frågor kring betraktande och speglingar, av sig själv eller andra. Vad ser du när du ser dig själv i spegeln? Vad ser andra? Hur vill du att andra ska se dig, och varför? Går det att se på utsidan hur någon känner sig inuti?

Innehåll

Vandringsverket består av konstverket Tvättbjörnar av Emma Kronvall från 2012. Det är placerat och fäst i en monter. Monterns mått är 42 cm bred och 104 cm hög. Konsten transporteras till skolan/förskolan och placeras ut på lämplig plats eller i klassrummet. Handledning med förslag på frågeställningar och karta för att besöka fler verk av konstnären medföljer.

Målgrupp

Grund- och förskola

Kontakt och bokning

Katarina de Verdier
Bildpedagog offentlig konst
Telefon: 072-220 49 88
E-post: katarina.de-verdier@uppsala.se

Uppdaterad: