Arv och identitet

Vandringsutställning för gymnasieskolor.

Med arvet som utsiktsplats kan en som människa få bättre överblick över sin tillvaro, omgivning och sin situation. Varför befinner jag mig just här? Vart är jag på väg? Är jag intresserad av hur jag blivit den jag är?

Målning av kvinna som sköljer håret i handfatVi kommer med utställningen och hänger den i era lokaler. Det går även att boka in visning för elever och personal. Utställningen är kostnadsfri och bokas för fem–sex veckor. Konstverken omfattas av kommunens försäkring.

Syfte

Att väcka intresse för konst. Ge möjlighet att använda konsten som en del av eller en förstärkning av skolans ordinarie kursplan inom historia, samhällskunskap, tvärvetenskapliga kurser, bild eller svenska. Förslagsvis kring ämnen som genus, identitet, sexualitet och människan som kulturell varelse.

Innehåll

En utställning med konst som skildrar temat arv och identitet. Med arvet som utsiktsplats kan en som människa få bättre överblick över sin tillvaro, omgivning och sin situation. Varför befinner jag mig just här? Vart är jag på väg? Är jag intresserad av hur jag blivit den jag är? Som arvtagare till sin historia är man fri att söka i rötterna eller helt välja bort det förgångna. Med arvet som avstamp kan det vara lättare att få en förklaring till vem jag är, och vem jag vill bli. Trådar och rötter leder bakåt. Men vad lämnar jag i min tur över framåt? Sju konstverk ingår, i skilda material; Skulptur, grafik, måleri, freskmåleri och textil. Ett konstverk är skapat speciellt för utställningen, av konstnären Ragnhild Brodow.

Målgrupp

Elever och personal i gymnasiet.

Kontakt och bokning

Katarina de Verdier
Bildpedagog offentlig konst
Telefon: 072-220 49 88
E-post: katarina.de-verdier@uppsala.se

Bild: Ursköljningen av Meta Isaeus-Berlin

Uppdaterad: