Läsa för OneNote

Erica Jernebring9 november 2020

Hej!

Just nu håller vi på att nöter läsning på alla sätt och vis i klassrummet, min klass har verkligen kommit in i en ”bokslukarålder” Vilket är fantastiskt när man väl är där. På klassrådet här om veckan kom eleverna fram till att dom vill pausa den vanliga läs läxan (där dom läser ett kapitel i veckan) för att istället läsa ur ”vanliga” böcker. Samt att dom ville ”läsa från paddan hemifrån” eftersom det är så roligt. Efter lite pratade om hur detta skulle gå till väga så bestämde vi oss tillsammans att detta var ju en strålande idé!

 

Till denna läsutmaning behövde jag få ut en enkelt och tydlig instruktion till mina VH om hur man loggar in på OneNote. Jag la mig på väldigt enkel nivå med tänket att en person som aldrig loggat in på OneNote ska klara det. Jag valde att göra en PP som jag gjorde om till film, la på berättarröst och så var det klart!

 

Tänkte att jag delar med mig av filmen här, kanske någon får nytta av den och kanske själva vill göra en digital-läs-läxa-utmaning! Ska bli så spännande att följa detta samt se elevernas egna utvärdering slutet av terminen.

 

(0)Kommentera

Kommentarer(0)