Kodning - kul eller ångest

Erica Jernebring4 oktober 2020

Kodning -kul eller ångest 

 

Jag älskar verkligen att koda med mina elever. Det samspelet man får med eleverna och deras intresse för att lära sig är speciellt jämfört med anda lektioner. I mina lektioner utgår alltid jag från i kodningen att jag kan inte allt. Jag har prövat men det finns säkert många smartare sätt att klara av kodningen på. Efter jag berättat det sänker jag ribban och alla elever känner sig taggade på att ”slå mig och blir bättre”. Vilket är helt okej för mig!

 

Men kodning kan också skapa en otrolig stress och ångestladdad moment i undervisningen. I alla fall var det så för mig till en start. När skolverket gav ut sin kurs om kodning gick jag den, jag fick otroligt mycket inspiration vad man kunde göra med eleverna och vilka lektioner man kunde skapa. När kursen var slut var det dags att ut och koda med eleverna. Jag började direkt med att surfa in på olika läromedelsajter som sålde ”prylar” man behöver i kodning och insåg rätt snabbt att det här kommet inte fungera. Det är ju helt sjukt dyrt! Att köpa en dyr kodningsgrej utan att pröva den känns inte rätt. Tankar som ”tänk om den inte funkar i min undervisning..” kom många gånger medan jag satt och funderade på hur jag skulle lägga upp Mia lektioner. Så jag beslöt mig att mina lektioner till en start får bli lektioner i kodning som inet kräver någon större kostnad. Jag började surfa runt och hittade massor av sidor jag kunde använda mig av, helt gratis! Och där är jag fortfarande, mina lektioner i kodning är gratis och dom mest uppskattade lektioner från eleverna. De gånger elverna får välja ”vad vill ni göra sista timmen på fredag” så är svaret direkt ”- vi vill koda”

Min kommande inlägg här på bloggen samt på mitt Instagramkonto kommer just handla om kodning som kostar. 

I hopp om att sänka den ångestladdade ribban med kodning men också få igång någons intresse för kodning. För det är faktiskt riktigt roligt, trotts att det är gratis!

 

(0)Kommentera

Kommentarer(0)