Dela planeringar i Teams

Elina Lundberg25 augusti 2020

Hej!  

Nu är jag inne på sista veckan innan jag går på föräldraledigt. 

Hos oss jobbar vi ju som ni vet en del med Teams, både mot eleverna och oss lärare emellan. I varje årskurs har vi tre klasser, A, B och C. Vi har som mål att göra så lika som möjligt mellan klasserna och behöver därför vara väldigt strukturerade när det gäller planering och ämnesinnehåll. För att underlätta använder vi olika metoder för att uppnå detta. Alla planeringar läggs i arbetslagets mappar och vi gör dessutom planeringar som vi publicerar på Unikum. I vissa fall delar vi även planeringarna med eleverna. Detta gör vi bland annat i matte.  

 
Vi tycker det är toppen då dessa ligger tillgängliga för alla lärare, vilket underlättar om någon lärare är sjuk, slutar eller byter årskurs. Vi ser det som att det är allas planering och återanvänder och reviderar dessa efter behov över åren. Effektivt tycker vi!  

 

Såhär kan en planering som vi lägger ut till eleverna på Teams se ut:  

C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\39F0ACC7.tmp 

Vi tycker också det är toppen, eleverna får en överblick över vad ska göras och om någon är/har varit sjuk är det lätt att se vad som behöver göras för att ligga i fas. Givetvis visar vi planeringen med jämna mellanrum och har genomgångar i klassrummet också.  

 

Hur gör ni för att dela med er av planeringarna till eleverna?   

 
/Elina 

 

(0)Kommentera

Kommentarer(0)