Mitt digitala klassrum

I mitt klassrum är digitala verktyg en naturlig del av vardagen! Min tanke med denna blogg är visa hur jag jobbar i mina klassrum med digitala verktyg och hjälpmedel för att inspirera andra.

 • Classroomscreen.com och lektionsstruktur

  Elina Lundberg2020-05-15

  Hej!  

   
  Nu rusar tiden iväg! Många elever är i större behov av tydlig struktur nu än någonsin när orken börjar tryta. I mina klasser kör jag ju oftast på mina egna mallar som jag visat i ett tidigare inlägg.  

  Ibland (när jag inte hunnit, eller hoppar in och tar en lektion för en kollega med kort varsel) använder jag classroomscreen.com istället. Det är enkelt, finns många bra verktyg och eleverna gillar det också. Innan jag skapade mina egna mallar använde jag detta verktyg dagligen.   

  Såhär kan en lektion se ut hos mig om jag använder Classroomscreen – denna har jag igång redan när eleverna kommer in i klassrummet. Det är så bra! Har ni testat? Vilka funktioner får jag inte missa?  

   

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\C987752B.tmp 

  /Elina 

   

  (0)Kommentera
 • NE.se

  Elina Lundberg2020-05-08

   

  Hej!  

  Jag gillar att variera min undervisning för att nå alla elever. I variationen gillar jag både att jobba på olika sätt tillsammans med eleverna, men också att variera mellan digitalt och fysiskt läromedel. Eftersom vi har den lyxen att ha en halv klassuppsättning datorer i varje klassrum har vi stora möjligheter att jobba digitalt. Om jag vill ha datorer till alla elever är det bara att låna från en annan klass, perfekt! I biologin jobbar vi just nu med växter. Vi har läst om växter, gjort fältstudier och mycket annat. För att sammanfatta och avsluta jobbar vi på NE.se. Där finns både text, quiz och filmer.  

   

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\EC6FAA90.tmp 

   

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\769CBF1E.tmp 

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\22D258DC.tmp 

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\C9051F4A.tmp 

   

  Har ni testat än?  

   

  /Elina  

   

   

  (0)Kommentera
 • Effektiv undervisning – som passar alla. Går det?

  Elina Lundberg2020-04-16

  Hej alla!  

  Hoppas ni hunnit samla lite energi under påsklovet. Hos oss var det några tunga veckor innan lovet med många kollegor sjuka, så lovet var onekligen välbehövt för mig.  

  För mig är det väldigt viktigt att hinna reflektera över min undervisning, mina val av metoder, lektionsinnehåll, relationer (både i klassen och med föräldrar), min och mina kollegors arbetssituation och mycket annat. I en tid som denna har detta kanske inte prioriterats av mig, detta har jag istället använt lite av min förtroendetid av under lovet för att reflektera ikapp. (Visst är det ju fantastiskt att vi har så mycket tid vi kan styra över själva?!)   

  En sak jag funderat mycket över i denna tid är; hur fortsätter jag se jag till att alla elever tillgodoser sig ämnesinnehåll (trots att många elever varit borta under långa perioder och både resurser och specialpedagog fått hoppa in på andra ställen än i klassrummet tillsammans med mig).  

  Dessutom funderar jag över hur jag kan fortsätta utveckla min undervisning för alla, där alla elever behöver utmanas, oavsett hur långt de kommit i sitt lärande. Som stöd för mitt reflekterande har jag dammat av dessa tre böcker igen: