Mitt digitala klassrum

I mitt klassrum är digitala verktyg en naturlig del av vardagen! Min tanke med denna blogg är visa hur jag jobbar i mina klassrum med digitala verktyg och hjälpmedel för att inspirera andra.

 • Dela planeringar i Teams

  Elina Lundberg2020-08-25

  Hej!  

  Nu är jag inne på sista veckan innan jag går på föräldraledigt. 

  Hos oss jobbar vi ju som ni vet en del med Teams, både mot eleverna och oss lärare emellan. I varje årskurs har vi tre klasser, A, B och C. Vi har som mål att göra så lika som möjligt mellan klasserna och behöver därför vara väldigt strukturerade när det gäller planering och ämnesinnehåll. För att underlätta använder vi olika metoder för att uppnå detta. Alla planeringar läggs i arbetslagets mappar och vi gör dessutom planeringar som vi publicerar på Unikum. I vissa fall delar vi även planeringarna med eleverna. Detta gör vi bland annat i matte.  

   
  Vi tycker det är toppen då dessa ligger tillgängliga för alla lärare, vilket underlättar om någon lärare är sjuk, slutar eller byter årskurs. Vi ser det som att det är allas planering och återanvänder och reviderar dessa efter behov över åren. Effektivt tycker vi!  

   

  Såhär kan en planering som vi lägger ut till eleverna på Teams se ut:  

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\39F0ACC7.tmp 

  Vi tycker också det är toppen, eleverna får en överblick över vad ska göras och om någon är/har varit sjuk är det lätt att se vad som behöver göras för att ligga i fas. Givetvis visar vi planeringen med jämna mellanrum och har genomgångar i klassrummet också.  

   

  Hur gör ni för att dela med er av planeringarna till eleverna?   

   
  /Elina 

   

  (0)Kommentera
 • Elevaktivt klassrum med kooperativa lärstrategier

  Elina Lundberg2020-08-20

  Innehållet är för stort för att kunna visas

  (0)Kommentera
 • Classroomscreen.com och lektionsstruktur

  Elina Lundberg2020-05-15

  Hej!  

   
  Nu rusar tiden iväg! Många elever är i större behov av tydlig struktur nu än någonsin när orken börjar tryta. I mina klasser kör jag ju oftast på mina egna mallar som jag visat i ett tidigare inlägg.  

  Ibland (när jag inte hunnit, eller hoppar in och tar en lektion för en kollega med kort varsel) använder jag classroomscreen.com istället. Det är enkelt, finns många bra verktyg och eleverna gillar det också. Innan jag skapade mina egna mallar använde jag detta verktyg dagligen.   

  Såhär kan en lektion se ut hos mig om jag använder Classroomscreen – denna har jag igång redan när eleverna kommer in i klassrummet. Det är så bra! Har ni testat? Vilka funktioner får jag inte missa?  

   

  C:\Users\elilun9\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\C987752B.tmp 

  /Elina 

   

  (1)Kommentera
Visar 1 - 3 av 17 Visa fler