Omvärldsbevakning

En blogg där vi lyfter blicken och spanar ut i omvärlden och in i framtiden. Vilka trender och tendenser hittar vi, som kan få bäring in i skolans arbete? Vilka intressanta exempel bjuder tankespjärn och insikter i vad vi kan göra, vad vi bör göra, vad vi inte ännu kan och vilka vägar vi redan från början ska välja bort till förmån för andra. Bloggen är tänkt att bjuda mer av spjärn för tanken än vara normerande.

 • Omvärldsbevakningsbloggen

  Magnus Blixt2019-11-19

  Här på Omvärldsbevakningsbloggen kommer du hitta olika tips och tankespjärn till din skolvardag utifrån ett perspektiv där vi lyfter blicken och gör lite Omvärldsbevakning. Det kommer vara högt och lågt, sådant som gjorts, sådant som görs, sådant som borde göras – eller inte – men absolut är värt att föra dialog om. Fokus är grundskola, även om utflykter till såväl förskola som gymnasium – samt hela omvärlden utanför skolans värld – kommer att förekomma.

   Omvärldsspaning åt olika håll och med olika kunskapskällor

  Jag som framförallt skriver heter Magnus Blixt och är sedan augusti 2019 anställd som verksamhetsutvecklare i Uppsala Grundskolor. Jag har ett förflutet som lärare i nästan 18 år, skolledare, facklig företrädare, författare, föreläsare, bloggare. Jag är tämligen aktiv i sociala medier, där mycket av omvärldsbevakningen sker – plus att kontaktnät där lägger grund för många möten som sedan sker i 3D, och tvärtom.

  Tillsammans kommer vi mycket längre och jag tar tacksamt emot tankar, synpunkter, idéer, frågor, funderingar, förslag.

  Nu kör vi!

  (0)Kommentera
Visar 1 - 1 av 1