Läsning på grundsärskolan under våren 2020

Ulrika Håkansson-Kallin27 maj 2020

Under hela läsåret har jag regelbundet träffat olika klasser på grundsärskolan men i och med Corona så fick vi tänka om. Tidigare så har vi träffats inomhus, i klassrummen eller i skolbiblioteket.

Vi flyttade helt enkelt ut läsningen och träffarna så mycket som möjligt på skolgården. Det blev kortare lästillfällen men o andra sidan så träffades vi nu varje vecka. Utomhusläsningen visade sig vara en lyckoträff och vi har förstärkt böckerna med olika praktiska moment som kanske inte alltid hade fungerat inomhus.

Eleverna har bland annat läst om blommor, undersökt blomlökar och planterat solrosor vid ett tillfälle. Nu, några veckor senare, så gror det för fullt i krukorna.

Vi har även läst om fåglar och under själva läsningen så flög nästan alla fåglar som var med i boken förbi till elevernas stora förtjusning.

Vi har bara haft en träff inomhus och då läste vi @alfabetabokforlag bok om Corona och tittade på @mariakraffthelgesson om vikten att tvätta händerna länge.

 

När vi läste om djur och insekter så pratade vi mycket om hur vi kan vara snälla mot insekter och vi gjorde ett insektshotell som nu sitter uppsatt på skolgården.

I måndags så hade vi sista träffen för terminen och det blev riktig skolavslutningskänsla när vi sjöng Sommarsången från Pippi Långstrump innan vi läste en bok om Pippi.

Till hösten kommer vi definitivt fortsätta med utomhusläsning.

(0)Kommentera

Kommentarer(0)