Fritidsdagarna i Uppsala

För första gången höll Uppsala grundskolor en fortbildningsdag för all fritidspersonal i kommunen, FiU. Den gick av stapeln på UKK och innehöll föreläsningar och möjlighet till nätverkande och samtal. Här får du ett axplock från dagen, eller dagarna då denna dag kördes två gånger för att all personal skulle ha möjlighet att gå.

Moderator för dagen var Områdeschef Lotta Åkerman, stolt fritidspedagog. Inledde gjorde Utbildningsdirektör Birgitta Pettersson och skolchef grundskola Ingela Hamlin. De pratade bland annat om att "göra skillnad på jobbet varje dag" och vikten av att uppmutra "det livslånga lärandet"Föreläste gjorde:

Carina Brege, Utbildningskonsult på KanKar AB/Biträdande rektor, Linköpings kommun. Hon pratade om det Systematiska Kvalitets Arbetet - SKA och visade exempel på hur man kan tänka när det kommer till pedagigiska planeringar för Fritidshemmet. En otroligt givande föreläsning som också gav konkteta tips och mallar för planering. Favoritcitat från föeläsningen "Det är ju så roligt att planera!"

Beppe Singer, TV-host, Producer, Author, Creator of The Great Escape 
Han pratade om sina egna erfarenheter inom skola och vad de gett honom, både som lärare och rektor. Han pratade också om hur han via TV verkat för att få ungar intreserade av att lära och hur viktigt det är att uppmuntra och tillåta ungar att vara nyfikna. Om det dåliga självförtroendet och hur en negativ kommentar kan överskugga 1000 positiva och att om det är klockan man har på armen som identifierar vem man är som människa så vill han ha en Casio! En föreläsning full av både humor och allvar. Favoritcitat från föreläsningen "Vår primära uppgift är att vara en bra vuxen!"

Beppes tips om hur du INTE ska göra om du vill lyckas som fritidspedagog...


Röster från dagarna:

"Supertrevligt och härligt att få träffa så många kollegor. Otroligt stärkande och upplyftande för oss fritidspedagoger. Att äntligen få känna sig sedd som arbetsgrupp."

"Härlig blandning av föreläsare"

"Hon gjorde något som kan vara ganska tråkigt till något roligt och inspirerande"

"Otroligt inspirerande och viktig föreläsning. Duktig föreläsare som fångade min uppmärksamhet. Gick ifrån dagen med en positiv upplyftande känsla."

"Mycket inspirerande. Berättade för eleverna att jag träffat Beppe och att vi ska börja kolla in hans saker och experiment som han har gjort....Supertacksam för denna input ❤️"

 

Uppdaterad:

Andra sidor under: Fritidsdagarna i Uppsala